Der sker hele tiden meget inden for bil ræs. 2017 har været et spændende år, med nederlag og sejre på alle fronter, tætte løb og nye stjerner. Som fans tæller hver forhindring, hvert ræs, hvert uheld, hver sejer. Uanset hvem man hepper på, er det en dynamisk sport at følge med i. Her er nogle af de nyeste bevægelser i motorsport verdenen.

Sebastian Vettel starter sidst i Malaysia

vettel

Det malaysiske GP er en spændende konkurrence der ændrer sig hele tiden. Sebastian Vettel, der havde høje håb om mesterskabet, har mødt endnu en udfordring. Med motorproblemer i F1 mesterskabet står han til at starte sidst i den malaysiske konkurrence.

Ferrari er stærk i brug, men Vettel havde brug for et motorskift i sidste øjeblik da der var et muligt elektrisk problem. Det gjorde at han gik fra at stå til en topplads i Sepang starten, til at starte bagerst – et slag til kørerens grand prix. Det er på ingen måde ideelt for Vettel, især ikke på en dag hvor, som han siger, havde det i sig og bilen havde det i sig. Med motorskiftet får han ikke chancen for at vise sit fulde potentiale i den start, men kommer forhåbentlig stærkt tilbage senere. Man ved aldrig hvad der sker i morgen.

Ingen afslutter Formel 4 i Sepang

Det var bizart – ingen biler afsluttede tredje løb lørdag i Formel 4 i Sepang. Første løb af to, der var lagt tættere end normalt på grund af et ødelagt dræn, forløb uden det store drama. Men i andet løb begyndte bilerne at mangle brændstof mod enden – i så stor grad, at ingen af dem faktisk færdiggjorde løbet. Biler var strandet og til fare for andre kørere ude på banen, og sikkerhedsbiler blev sendt ud. Det er helt unikt, at alle løber tør for brændstof – sikkerhedsbilen var den eneste, der nåede i mål. Alligevel fandt man en vinder. Shepherd var udråbt til vinder til at starte med, men den beslutning blev ændret efter løbet erklæredes afsluttet efter fem runder – Frost vandt i sidste ende.

Renault håber Palmer ”vågner” i Singapore

Ingen afslutter

Jolyon Palmers fremtid hos Renault har været meget omtalt i de sidste par uger. Der har været spekuleret stærkt omkring hans fremtidige relation til Renault. Efter et fantastisk resultat ved F1 med sjette plads i Marina Bay siger han, at han står fast ved ikke at forlade Renault før sæsonen er slut. Der er dog nu store forventninger til, at Palmer vil fortsætte med at få gode resultater, så Renault kan samle point sammen til mesterskabet.

Mange ting kan selvfølgelig have en betydning for, hvordan fremtiden ser ud for Palmer, men en ting er sikkert – med et godt resultat bag sig, føler han sig selvsikker og klar på fremtidige løb. Renault vil hjælpe ham på vej, men det er op til ham at køre godt. Ambitioner og forventninger er høje.